Manuka Health had de eer om als een van de slechts zeven geselecteerde Nieuw-Zeelandse bedrijven Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima van Nederland te ontmoeten op het Future of Food Forum van vandaag in Auckland.
koning-willem-alexander-manuka-health-manuka-honing-1

Op het door de Nederlandse ambassade georganiseerde Future of Food Forum was de stand van Manuka Health de eerste die werd bezocht door Koning Willem. In de stand sprak hij met Hoofd Research & Development, Amanda Suddes.

Het Future of Food Forum werd geopend door de Nederlandse minister van Economische Zaken, Henk Kamp en de Nieuw-Zeelandse minister van Wetenschap en Innovatie, de Hon. Stephen Joyce.
De Europese landen verwelkomen natuurlijke producten, zoals Manuka honing, en Nederland is een belangrijke markt voor Manuka Health.

Het Hoofd R&D van Manuka Health, Amanda Suddes, ontdekte dat de Koning zelf een fervent amateur imker is en bijenkorven houdt om lokale gewassen te bestuiven. Ze sprak met hem over de unieke wetenschap achter Manuka honing.

“Wij zeggen Manuka Health wordt ‘gegeven door de natuur en bewezen door de wetenschap’. Onze investering in de wetenschap achter Manuka honing en bijenproducten is cruciaal om meer te weten te komen over deze ongelooflijk krachtige superfoods. Koning Willem-Alexander was vooral geïnteresseerd in de eigenschappen van onze producten voor huid- en wondverzorging. Ik sprak met hem over ons onderzoek naar manieren om bioactieve eigenschappen van Manuka honing te benutten,” zegt Amanda.koning-willem-alexander-manuka-health-manuka-honing-2

Kate Kember, de General Manager van Manuka Health zegt dat het Koninklijke bezoek een geweldig jaar voor het bedrijf inluidt. Nederland is met een vervijfvoudiging van de omzet in de afgelopen drie jaar een belangrijke groeimarkt voor de organisatie en de groei in Europa is sinds 2014 verdubbeld.

“Manuka Health is nu in haar tiende jaar en we blijven ons verder ontwikkelen en het voortouw nemen. Het jaar 2016 heeft laten zien dat Manuka Health een fase van snelle groei doormaakt waaraan unieke wetenschap, traceerbaarheid van pot tot imker, een bevlogen team en geavanceerde faciliteiten ten grondslag liggen. In augustus werd met Chao Pi International een belangrijke distributie-overeenkomst voor China ondertekend, gevolgd door een bezoek van de bekende Taiwanese actrice en supermum Alyssa Chia vorige maand en nu genieten de Koning en Koningin van Nederland van onze honing,” zei Kate Kember – General Marketing Marketing.

Manuka Health exporteert naar 45 landen.