MGO Manuka Honing uit Nieuw Zeeland – Manuka New Zealand

MGO Manuka Honing met Certificering

Manuka New Zealand produceert uitsluitend monoflorale Manuka honing afkomstig van de Leptospermum Scoparium (kleine struiken tot grote bomen met bloesems) en komt met name voor  in Nieuw Zeeland alsmede in Zuidoost Australië. De Manuka Honing die ontstaat, wanneer de honingbijen nectar van deze bloesems verzamelen, heeft een unieke smaak en is veel donkerder en rijker dan klaver honing.

De unieke kwaliteiten en hoogwaardige kwaliteiten zijn in 2006 aangetoond door het team van Professor Henle. De beste kwaliteit Manuka Honing met het meest van deze unieke natuurlijke eigenschappen komt van bijenkorven die in het midden van de ongerepte natuur geplaatst worden met een overvloed aan Manuka struiken en is voorzien van het wetenschappelijke onderbouwde MGO certificering.

Wetenschappelijk onderzoek

In 2006, identificeerde professor Thomas Henle van de Universiteit van Dresden, de werkzame stof als zijnde Methylglyoxal welke een nieuw gradatiesysteem in het leven riep met de naam MGO. Dit is gedaan aan de hand van de hoeveelheid Methylglyoxal in de Manuka Honing.

MGO 100+  vertegenwoordigt 100 mg Methylglyoxal per kilogram honing. Belangrijk is dus, dat men bij het kopen van Manuka Honing let op de MGO gradatie.

De 100% pure Manuka Honing van Manuka New Zealand uit Nieuw Zeeland is voorzien van het wetenschappelijke MGO keurmerk dat garant staat voor een Manuka Honing; onderbouwd en ondersteund door zowel Peter Molan en Thomas Henle.

Meten = Weten

De op wetenschap gebaseerde standaarden voor authentieke en bio-actieve Manuka Honing. In 2006 kondigde professor Thomas Henle (Technische Universiteit van Dresden) de ontdekking van Methylglyoxal aan als de verbinding uitsluitend verantwoordelijk is voor de stabiele zeer sterke bio-activiteit die uniek is voor de Nieuw Zeelandse Manuka Honing.

Zijn onderzoeksteam toonde aan dat de hoeveelheid Methylglyoxal in de honing direct gecorreleerd is met het niveau van de deze unieke bio-activiteit.

Het testen op de aanwezigheid van natuurlijke Methylglyoxal en daarmee de zeer hoge bio-activiteit in Manuka Honing is:

  • Wetenschappelijk onderbouwd, gepubliceerd en robuust
  • Transparant en Precies
  • Garandeert consumenten dat ze de echte pure Manuka honing kopen met stabiele bio-activiteit
  • Het gradatiesysteem is gemakkelijk te begrijpen door de consument

Een gradatiesysteem dient wetenschappelijk goed in orde te zijn, gebaseerd op een methode dat gepubliceerd is en toegepast kan worden in laboratoria. Dit is zeker het geval voor de MGO Manuka Honing classificatie

Professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden, die in 2006 aantoonde dat methylglyoxal als verbinding verantwoordelijk is voor deze unieke bio-activiteit en dus kenmerkend is voor de unieke eigenschappen van Manuka honing, zegt ook dat het testen op methylglyoxal niveaus in Manuka Honing een betrouwbare, kwantitatieve methode is.
Professor Thomas Henle (ontdekker MGO)

“Het testen op methylglyoxal is een duidelijke en ondubbelzinnige wijze om consumenten te laten weten dat deze unieke hoge bio-activiteit van deze honing echt, speciaal en uitsluitend van toepassing is op de Manuka Honing.”

Professor Peter Molan (ontdekker UMF waarde)

MGO (Methylglyoxal) als wetenschappelijke maatstaf

Manuka New Zealand meet door middel van wetenschappelijke tests de aanwezigheid van Methylglyoxal dat ontwikkeld is door de Technische Universiteit van Dresden. Bijvoorbeeld, MGO 250 + Manuka Honing is getest en gecertificeerd om ten minste 250mg/kg Methylglyoxal te bevatten. Manuka New Zealand produceert Manuka Honing met verschillende gradaties, van 30mg/kg tot 550 mg/ kg. Hoe hoger de waardes van de natuurlijk aanwezige Methylglyoxal, hoe krachtiger deze unieke bio-activiteit is.

Manuka Honing, een wereldwijd zeer geliefd 100% natuurproduct, wordt al jarenlang onderzocht op haar unieke en vooral bijzondere kwaliteiten. De Universiteit van Waikato stelde samen met de Waikato Honey Research Unit een groep samen om de complexe samenstelling van de Manuka Honing en haar unieke eigenschappen te onderzoeken en te bestuderen. Professor Peter Nolan had een gradatiesysteem in samenspraak met de Active Manuka Honey Association (AMHA) opgezet voor een standaardisering in de Manuka Honing productie, genaamd UMF (Unique Manuka Factor). Lees meer over de unieke eigenschappen van Manuka Honing. Professor Peter Molan heeft ontdekt dat Manuka Honing een bepaalde unieke werking heeft; hij noemde dit UMF, echter kon hij destijds niet vaststellen welk component in de Manuka Honing hier verantwoordelijk voor was. Lees verder over Peter Molan.

Manuka New Zealand’s MGO 100+ Manuka Honing bevat minimaal 100 mg/kg Methylgyloxal (MGO)

Manuka New Zealand’s MGO 250+ Manuka Honing bevat minimaal 250 mg/kg Methylgyloxal (MGO)

Manuka New Zealand’s MGO 400+ Manuka Honing bevat minimaal 400 mg/kg Methylgyloxal (MGO)

Manuka New Zealand’s MGO 550+ Manuka Honing bevat minimaal 550 mg/kg Methylgyloxal (MGO)

© Copyright Manuka New Zealand B.V. 2019 - Alle rechten voorbehouden. Manuka New Zealand staat garant voor de unieke kwaliteit van haar Manuka Honingen en is herkenbaar aan het Manuka New Zealand logo en de gouden MGO garantie aanduiding. | Manuka New Zealand Manuka Honing; verwerkt en verpakt in Nieuw Zeeland; Authentieke Manuka Honing uit Nieuw Zeeland.