Manuka honing (afkomstig van de Leptospermum Scoparium) is de eerste honingsoort die zeer uitgebreid onderzocht is door vooraanstaande universiteiten wereldwijd en erkend wordt om de hoogwaardige, natuurlijke bio-activiteit. Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot één van de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw Zeelandse Manuka boom. Manuka honing dankt zijn complexiteit aan het Nieuw-Zeelandse milieu en de ligging van Nieuw Zeeland. Door Nieuw Zeeland’s natuurlijke ecosystemen, schone wateren, zuivere lucht en diverse weersomstandigheden ontstonden robuuste planten en bomen (zoals de inheemse Manuka boom (Leptospermum Scoparium)) die goed gedijen door zich aan te passen.
Voor wie is het, wie kan het gebruiken?
Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een hoogwaardige, natuurlijke bio-activiteit heeft en staat bekend wereldwijd als één van de meest bijzondere voedingsmiddelen en is geschikt voor iedereen vanaf 1 jaar. Manuka Honing heeft een gematigde glycemische index van 54-59 waardoor diabetici nog steeds kunnen profiteren van Manuka Honing bij een zorgvuldig beheer van de bloedsuikerspiegel. Manuka Honing is ook geschikt voor dieren.
Waarom rauwe manuka honing?
Rauwe manuka honing is precies zoals de natuur Manuka Honing bedoeld heeft; puur, rauw, onbewerkt, ongepasteuriseerd en onverhit. Vitaminen, mineralen en voedingsstoffen blijven intact, bevat een hoger gehalte aan natuurlijke enzymen en hoog aminozuurprofiel, dikkere consistentie, licht korrelige textuur, ongelooflijke aroma’s en natuurlijk smaakprofiel. Lees meer over het verschil tussen rauwe en creme honing.