Winkelwagen
Artikel toegevoegd Artikel bijgewerkt Artikel verwijderd Geen producten meer op voorraad U heeft een verkeerde waarde ingevoerd.

Geen producten in de winkelwagen.

MNZ - MANUKA NEW ZEALAND
DE BESTE RAUWE MANUKA HONING UIT NIEUW ZEELAND
Home » Nieuws » Wat is de beste Manuka Honing?

Wat is de beste Manuka Honing?

24 oktober 2023

Met zoveel verschillende merken en soorten manuka honing kan het lastig zijn om te weten welke Manuka Honing goed is en welke niet. Als producent van manuka honing vinden wij het moeilijk om te zien dat er veel gefraudeerd wordt waardoor mensen het vertrouwen verliezen in het product manuka honing en de gezondheidsvoordelen ervan. Dat is ook de reden dat wij u willen voorlichten over waar u op moet letten voordat u manuka honing koopt. Hieronder vindt u eerst een overzicht van alle punten waar u op moet letten en daaronder gaan we nog verder in per punt waarom dit zo is.

Waar moet u op letten bij het kopen van Manuka Honing


 

MGO waardes, fraude en verhitting
Hoe kan ik vaststellen dat de Manuka Honing niet volledig authentiek is en of de MGO-waarden juist zijn?

  • herken je aan het feit dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan andere merken met een soortgelijk product.
  • Niet verpakt en verwerkt in Nieuw-Zeeland, vooral omdat Nieuw-Zeeland strikte eisen heeft voor de productie van Manuka-honing.
  • mist Made in New Zealand logo.

Verhitting van Manuka Honing -->


 

Manuka Honing is GEEN creme honing (creme honing is bewerkte honing).
Manuka Honing heeft van nature een dikkere en meer textuurrijke consistentie in vergelijking met bijvoorbeeld bloemenhoning, die over het algemeen stugger en minder vloeibaar is. Als de honing echter erg glad en vloeibaar is, zou dit mogelijk kunnen wijzen op bewerking van de honing en daarmee mogelijk een crème manuka honing


 

Verpakt en verwerkt in Nieuw Zeeland.
Omdat Nieuw Zeeland strenge eisen heeft en stelt voor de verwerking en productie van Manuka Honing is de kans op fraude of gesjoemel met de honing vele male moeilijker in Nieuw Zeeland dan buiten Nieuw Zeeland. Daarom is het belangrijk dat de Manuka Honing ook verpakt en verwerkt wordt in Nieuw  Zeeland. Wanneer de honing buiten Nieuw-Zeeland wordt verpakt, bestaat de mogelijkheid dat er naderhand mee geknoeid wordt, aangezien andere landen doorgaans minder strenge eisen hanteren voor Manuka Honing dan Nieuw-Zeeland.

Meer over Made in New Zealand -->


 

GMO vrij, chemicaliën vrij en geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals Glysofaat etc...
Puur natuur; geen chemicaliën of andere ongewenste stoffen.

Meer over GMO en Glyfosaat -->


 

Monofloraal (aangegeven op het etiket)
Bij Manuka Honing betekent monofloraal dat het uitsluitend van 1 bloesem afkomstig is en dat het puur om Manuka Honing gaat dus niet vermengd met andere honing(en).


 

Verpakking BPA vrij (aangegeven op het etiket)
BPA kan de kwaliteit van de Honing beïnvloeden en er is gebleken dat het slecht is voor uw gezondheid.


 

MGO Waarde vs UMF
UMF is een optelling van een aantal factoren en daarom gevoelig voor interpretatie. Terwijl MGO, een exacte meting van de werkzame stof in Manuka Honing dat niet is. Vanwege de gevoeligheid is daarom de MGO waarde de nieuwe standaard voor de sterkte van de Manuka Honing. Dus hoe hoger de MGO waarde des te bio actiever de honing is.  (MGO 100+ bevat minstens 100mg methylglyoxal per kg). In tegenstelling tot wat veel bedrijven beweren, kan de Unieke Manuka Factor (UMF®) niet direct in het laboratorium worden gemeten. In plaats daarvan worden UMF®-waarden berekend op basis van de gemeten concentratie Methylglyoxal in de honing, zoals vereist door de betreffende normen. Deze berekening maakt gebruik van gepubliceerde gegevens (*) waarbij zowel UMF- als Methylglyoxal-concentraties worden gemeten in verschillende monsters van honing. Het is belangrijk op te merken dat deze berekende waarden en testmethoden niet geaccrediteerd zijn door IANZ (International Accreditation New Zealand) en geen impliciete uitspraak doen over de authenticiteit van de Manuka-honing. UMF-waarden die lager zijn dan 5 worden geschat op basis van de extrapolatie van de relatie tussen Methylglyoxal en UMF.

* *Isolatie door HPLC en karakterisering van de anti******** actieve fractie van Nieuw-Zeelandse manukahoning (Leptospermum scoparium). C.J. Adams, et al. Koolhydratenonderzoek 343 (2008) 651-659. En, rectificatie op ‘Isolatie door HPLC en karakterisering van de anti******* actieve fractie van Nieuw-Zeelandse manukahoning (Leptospermum scoparium)’ [Carbohydr. Res.
343(2008)651]. Carbohydrate Research 344 (2009) 2609. C.J. Adams, et al.


 

Welzijn van de bijen
Bijen die ongestoord in de natuur leven zonder enige vorm van straling produceren uiteindelijk naar onze mening de beste honing. Hoe de bedrijven omgaan met de bijen kunt u mogelijk informeren bij de desbetreffende producent.

Meer over welzijn van de Bijen -->


 

Vraag altijd het test rapport op
Als u twijfels heeft over de echtheid of mogelijke fraude met Manuka Honing, is het verstandig om altijd om testresultaten te vragen. Dit biedt zekerheid dat de honing niet is vervalst of verhit.

Voorbeeld van een test rapport -->


 

Wordt het hele proces beheert door de fabrikant?
Om zeker te zijn van een consistente kwaliteit is het belangrijk dat het hele proces in handen ligt van de fabrikant. van de bijen, oogst tot het verwerken en verpakken.

Meer over het proces en de kwaliteit van manuka honing -->


 

Manuka Honing Fraude

Honingfraude, een groeiend probleem in de wereld van voedselproductie en -distributie, werpt een schaduw over de integriteit van de honingindustrie en vormt een bedreiging voor de gezondheid en het vertrouwen van consumenten. Deze vorm van fraude omvat verschillende praktijken die tot doel hebben om de kwaliteit, oorsprong, en samenstelling van honing te vervalsen of te verbergen.

Een van de meest voorkomende vormen van honingfraude is het vermengen van honing met goedkopere suikersiroop, zoals maïssiroop of rijststroop. Hierdoor kan zowel de producent als verkoper meer product leveren tegen lagere kosten, wat resulteert in hogere winstmarges. Dit vervalsen van honing is niet alleen economisch schadelijk voor eerlijke imkers, maar het verlaagt ook de voedingswaarde en de kwaliteit van de honing, aangezien deze siropen niet dezelfde gezondheidsvoordelen bieden als echte honing.
Een andere vorm van honingfraude houdt verband met het verwijderen van pollen uit de honing. Pollen vormen een natuurlijke vingerafdruk van de oorsprong van de honing en kunnen worden gebruikt om te bepalen waar de honing vandaan komt. Het verwijderen van pollen maakt het moeilijker om de herkomst van de honing vast te stellen en kan een poging zijn om de oorsprong van de honing te verbergen, vooral als deze afkomstig is uit landen met lagere kwaliteitsnormen.
Daarnaast kan honingfraude ook betrekking hebben op het gebruik van pesticiden en antibiotica in de bijenteelt, wat kan resulteren in residuen in de honing. Dit kan een potentieel risico vormen voor de consument, vooral als de gehalten aan deze stoffen de wettelijke limieten overschrijden.

Om de consument te beschermen tegen honingfraude, hebben veel landen regelgeving en normen ingevoerd om de kwaliteit en oorsprong van honing te waarborgen. Bedrijven in de honingindustrie worden steeds meer aangespoord om transparant te zijn over de herkomst van hun producten en om onafhankelijke tests uit te voeren om de authenticiteit van hun honing te bewijzen.

Consumenten spelen ook een cruciale rol bij het bestrijden van honingfraude door kritisch te zijn bij het kiezen van hun honingbronnen en te zoeken naar betrouwbare producenten die hun producten grondig testen en de herkomst ervan duidelijk communiceren. Het bewustzijn over dit probleem en het ondersteunen van eerlijke en integere praktijken in de honingindustrie zijn essentieel om de zuiverheid en kwaliteit van dit geliefde natuurlijke product te behouden.

Bij MNZ hanteren we een productieproces dat fraude met onze Manuka Honing op effectieve wijze voorkomt, en dit proces is volledig ingericht van bijenkorf tot eindproduct. Onze toewijding aan integriteit en kwaliteit begint al bij de bron, met zorgvuldig geselecteerde bijenboeren die voldoen aan strikte richtlijnen voor bijenverzorging en bijenhouderij. Dit zorgt ervoor dat onze bijen gezond en goed worden behandeld, wat de kwaliteit van de verzamelde nectar en uiteindelijk de honing ten goede komt.
Tijdens het verzamelproces van Manuka-nectar waarborgen we dat onze bijen toegang hebben tot gezonde en onbehandelde Manuka-struiken. Dit zorgt ervoor dat de nectar van de hoogst mogelijke kwaliteit is. We vermijden het gebruik van synthetische pesticiden of antibiotica in onze bijenteelt, wat bijdraagt aan de zuiverheid van ons product.

Zodra de honing wordt geoogst, wordt deze zorgvuldig geëxtraheerd en verwerkt in een faciliteit die voldoet aan de hoogste normen voor voedselhygiëne en veiligheid. Dit elimineert de mogelijkheid van kruisbesmetting of verontreiniging.
Onze strenge kwaliteitscontrole houdt niet op bij de productie. We voeren uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat onze honing voldoet aan de strengste normen. We meten niet alleen de concentratie van methylglyoxal (MGO), de unieke werkzame stof in Manuka Honing, maar we voeren ook pollenanalyse uit om de oorsprong van de honing te bevestigen en een tal van andere wetenschappelijke testen. Deze gegevens worden openbaar gemaakt, zodat onze klanten volledig inzicht hebben in de herkomst en kwaliteit van ons product.

Bij MNZ begrijpen we het belang van eerlijkheid en integriteit in de honingindustrie, en we blijven ons inzetten om fraude effectief te voorkomen en het vertrouwen van onze klanten te behouden. Ons proces, van bijenkorf tot eindproduct, staat garant voor de zuiverheid en kwaliteit van onze Manuka Honing.

Lees meer over: honingfraude - c3 en c4 suikers

MGO Waardes, verhitte honing en fraude.

Wanneer Manuka Honing wordt verhit, ondergaat deze een kleurverandering, waarbij het een zeer donkerbruine tint krijgt en een ietwat bittere smaak ontwikkelt. Deze verandering kan worden gemeten aan de hand van HMF (Hydroxymethylfurfural), een indicator voor verhitting.
Een van de meest voorkomende problemen in de Manuka Honingindustrie is het verhitten van honing om kunstmatig hogere MGO-waarden te bereiken, zonder dat de consument hiervan op de hoogte is. Deze praktijk leidt ertoe dat consumenten uiteindelijk denken dat ze hoogwaardige, hoog-MGO Manuka Honing kopen, terwijl ze in werkelijkheid goedkopere honing krijgen.

MGO (methylglyoxal) is een natuurlijk voorkomende verbinding in Manuka Honing die verantwoordelijk is voor zijn unieke therapeutische eigenschappen. De concentratie van MGO in Manuka Honing is een belangrijke indicator van de kwaliteit en de potentiële genezende kracht van de honing. Het probleem ontstaat wanneer producenten ervoor kiezen om honing met lage MGO-waarden te verwarmen, wat resulteert in een kunstmatige verhoging van deze waarden. Dit maakt het mogelijk om de honing voor een hogere prijs te verkopen, terwijl de consument niet de verwachte voordelen van echte Manuka Honing ervaart.

Deze praktijk is niet alleen misleidend, maar ondermijnt ook het vertrouwen van de consument in de Manuka Honingmarkt als geheel. Consumenten die op zoek zijn naar de genezende eigenschappen van Manuka Honing worden bedrogen en krijgen mogelijk niet de gezondheidsvoordelen waar ze op hopen.

Bij MNZ hanteren we een strikt beleid tegen dergelijke praktijken. We streven naar volledige transparantie in onze productieprocessen en verstrekken nauwkeurige informatie over de MGO-waarden van onze honing. Onze integriteit is van het grootste belang, omdat we geloven dat eerlijke praktijken niet alleen de consument beschermen, maar ook de reputatie van Manuka Honing als een natuurlijk wondermiddel in stand houden. We hopen dat de industrie als geheel deze normen zal omarmen, zodat consumenten kunnen vertrouwen op de kwaliteit en integriteit van Manuka Honingproducten.

Als u twijfels heeft over de echtheid of mogelijke fraude met Manuka Honing, is het verstandig om altijd om testresultaten te vragen. Dit biedt zekerheid dat de honing niet is vervalst of verhit.

De productiekosten variëren aanzienlijk en dit leidt tot aanzienlijke prijsverschillen.

Het produceren van Manuka Honing is een kostbare en arbeidsintensieve aangelegenheid. Sommige producenten kunnen echter proberen goedkope partijen honing op te kopen bij imkers die toevallig een grote voorraad hebben en ervan af willen. Een probleem dat hier vaak uit voortvloeit, is dat de kwaliteit van Manuka honing sterk kan variëren omdat het vaak uit allerlei verschillende delen van Nieuw-Zeeland komt, en verschillende regio's Manuka Honing met net iets andere eigenschappen hebben, zoals korrelgrootte, smaak en kleur. Bovendien kan het voorkomen dat producten die beweren in Nieuw-Zeeland te zijn gemaakt, eigenlijk alleen in Europa worden verpakt, waardoor het geen echte Nieuw-Zeelandse honing meer is. Het verwerken van het product in Europa kan leiden tot minder strenge eisen dan in Nieuw-Zeeland, wat resulteert in hogere verwerkingstemperaturen. Dit kan de kwaliteit van de honing negatief beïnvloeden.

Bij MNZ leggen we de nadruk op het investeren in productieprocessen om ervoor te zorgen dat het waardevolle product van onze hardwerkende bijen optimaal wordt verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland, waarbij we verder gaan dan de biologische richtlijnen. Op deze manier streven we naar de hoogst mogelijke kwaliteit en integriteit van onze honing. Het is belangrijk om te weten dat niet alle Manuka Honing gelijk is en dat de herkomst en verwerking een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kwaliteit van het product en daarmee op de prijs.

Bij MNZ beheren wij het gehele proces, waardoor wij een consistente kwaliteit kunnen leveren.

Wat is eigenlijk crème manuka honing en het verschil met onbewerkte rauwe honing – begrijp het proces. 

Het proces van het maken van Crème Manuka Honing, ook wel homogeniseren genoemd, is bedoeld om de vorming van kristallen in honing kunstmatig te beheersen en een gladde en smeerbare consistentie te bereiken. Hier is wat u moet weten over dit proces:

Homogeniseren:
Bij homogeniseren wordt de honing zorgvuldig gemengd om uniformiteit in structuur en samenstelling te bereiken. Hierbij worden de honingdeeltjes verkleind tot minuscule kristallen, meestal kleiner dan 25 micron (0,025 mm), die gelijkmatig worden verdeeld. Het resultaat is een honing die voor langere tijd glad en smeerbaar blijft.

Kristallisatie:
Tijdens het homogeniseren worden kleine kristallen van "zaadhoning," die al zeer fijne kristallen bevat, gemengd met vloeibare honing om grotere kristalvorming te voorkomen. Dit mengproces wordt nauwlettend gecontroleerd en uitgevoerd bij een temperatuur van 16-18°C, waarbij de kristallen op natuurlijke wijze ontstaan.

Verhitten:
In sommige gevallen wordt honing verhit tot temperaturen tussen 40°C en 65°C en meerdere dagen vastgehouden, waardoor de honing van een gekristalliseerde toestand naar vloeibaarheid terugkeert. Tijdens dit proces wordt het herkristallisatieproces uitgevoerd om de honing een ideale smeerbare consistentie te geven.

Mengen:
Crème Manuka Honing wordt intensief gemengd gedurende meerdere dagen met behulp van speciale machines die beluchting en menging combineren. Dit proces creëert kleine kristalcentra en voorkomt verdere groei van reeds bestaande kristallen.

Het resultaat van het homogenisatieproces is een honing met een gladde en romige textuur. Het uiterlijk van deze honing is anders dan vloeibare honing, met een lichtere kleur en minder doorzichtigheid. Belangrijk om te weten is dat dit proces geen schadelijke effecten heeft op de kwaliteit van de honing.

In tegenstelling tot dit proces zijn er andere methoden zoals drukfiltratie en pasteurisatie die worden gebruikt om honing te verwerken, maar deze kunnen de natuurlijke eigenschappen van honing veranderen en voedingsstoffen verwijderen. Pasteurisatie, bijvoorbeeld, blootstelt honing aan hoge temperaturen, wat leidt tot verlies van voedingsstoffen en vernietiging van enzymen.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe verschillende verwerkingsmethoden van invloed kunnen zijn op de kwaliteit en eigenschappen van honing, zodat u de honing kunt kiezen die het beste bij uw voorkeuren en behoeften past.

Wat is eigenlijk Rauwe Manuka Honing – begrijp het proces.

Rauwe Manuka Honing is precies zoals de natuur het bedoeld heeft: puur, onbewerkt, ongepasteuriseerd en niet verhit. Na verloop van tijd kan deze honing kristalliseren, wat eigenlijk een natuurlijk en heilzaam proces is.

Honing is van nature een sterk verzadigde suikeroplossing, met meer dan 70% suikers en minder dan 20% water. Bij kamertemperatuur bevat honing meer opgeloste suiker dan het normaal kan vasthouden. In de warme omgeving van de bijenkorf, ongeveer 35°C, blijft de suiker in honing in opgeloste vorm. Maar bij lagere temperaturen beginnen de suikers te kristalliseren, waardoor honing vast wordt. Dit kristallisatieproces behoudt de rijke smaak en kwaliteit van de honing.

Sommige honing kristalliseert gelijkmatig, terwijl andere gedeeltelijk kristalliseren en twee lagen vormen, met een gekristalliseerde laag onderin de pot en een vloeibare laag erboven. De grootte van de kristallen varieert afhankelijk van de locatie waar de honing vandaan komt. Het uiterlijk van gekristalliseerde honing is anders dan vloeibare honing. Het wordt lichter van kleur en minder doorzichtig. Dit komt doordat glucose, een van de belangrijkste suikers in honing, de neiging heeft om eerder te kristalliseren dan fructose. Glucosekristallen zijn van nature wit.

De grootte van de kristallen hangt ook af van het gebied waar de Manuka Honing vandaan komt in Nieuw-Zeeland. Rauwe Manuka Honing is van nature harder dan de gemiddelde honing vanwege zijn natuurlijke eigenschappen. Als u wit residu of kristallisatie in rauwe Manuka Honing ziet, maakt u zich geen zorgen. Dit is typisch voor rauwe honing en toont juist de natuurlijke kristallisatie aan.

Als u de honing voorzichtig verwarmt in warm water (maximaal 35°C), zal deze weer vloeibaar worden. Bij het winnen van rauwe honing wordt centrifugeren vaak gebruikt. Dit proces verwijdert grotere wasdeeltjes en zorgt voor een schonere honing door onzuiverheden en kleine wasdeeltjes te vermijden. Belangrijk is dat tijdens dit proces de honing niet wordt blootgesteld aan hitte, waardoor de natuurlijke eigenschappen behouden blijven.

Kenmerken van rauwe honing zijn onder andere het behoud van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen, een hoger gehalte aan natuurlijke enzymen en een rijk aminozuurprofiel. Rauwe honing heeft ook een dikkere consistentie en een licht korrelige textuur, wat zorgt voor een unieke smaakervaring met een heerlijk aroma.

Verpakt en verwerkt in Nieuw Zeeland

Een ander cruciaal aspect is dat Manuka Honing moet worden verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland, en uitgebreid moet worden getest op de aanwezigheid van natuurlijke Methylglyoxal (MGO). Deze criteria worden zorgvuldig gecontroleerd door de Nieuw-Zeelandse MPI (Ministry of Primary Industries) voordat de honing het land verlaat.

Geen GMO – 100% PUUR NATUURLIJK

Het waarborgen van de afwezigheid van genetisch gemanipuleerde organismen (GMO's) in Manuka Honing is een belangrijke kwestie, aangezien consumenten de zuiverheid en integriteit van het product verwachten. Het testen van Manuka Honing op de aanwezigheid van GMO's en het nemen van maatregelen om eventuele besmette batches te vernietigen, zoals bij MNZ wordt gedaan, is een verstandige en verantwoordelijke benadering.

Wat is Glyfosaat (bestrijdingsmiddel) en waarom men dit moet vermijden.

Glyfosaat, een veelgebruikt herbicide in de landbouw, staat bekend om zijn schadelijke effecten op insecten. Dit krachtige chemische middel, dat wordt ingezet om onkruid te bestrijden, heeft indirecte maar verwoestende gevolgen voor insectenpopulaties. Een van de belangrijkste redenen waarom glyfosaat schadelijk is voor insecten heeft te maken met het verlies van biodiversiteit. Het doodt niet alleen onkruid, maar ook de wilde planten en bloemen die dienen als voedselbronnen en leefgebieden voor insecten, zoals bijen en vlinders. Naarmate hun voedselbronnen en leefomgevingen afnemen, worden insecten gedwongen elders naar voedsel en onderdak te zoeken, wat leidt tot verstoringen in hun natuurlijke gedrag en migratiepatronen. Bovendien heeft glyfosaat indirecte effecten op insecten doordat het de microbiële diversiteit in de bodem verstoort. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van de gewassen die insecten eten, wat hun gezondheid en voortplanting beïnvloedt. Insecten die in contact komen met glyfosaatresiduen op planten kunnen ook directe schade ondervinden, waaronder verlies van oriëntatie, verzwakking en sterfte. Het is belangrijk te benadrukken dat insecten van cruciaal belang zijn voor ecosystemen en de voedselproductie, omdat ze bestuiving van gewassen verzorgen en dienen als voedselbron voor andere dieren. Het schadelijke effect van glyfosaat op insecten heeft daarom verstrekkende gevolgen voor de algehele gezondheid van ons ecosysteem en de voedselvoorziening. Dit benadrukt de noodzaak om zorgvuldig te overwegen hoe we deze chemische stof gebruiken en alternatieve methoden te onderzoeken om onkruid te bestrijden zonder onnodige schade aan insectenpopulaties toe te brengen.

Gezondheidseffecten

Hoewel er voortdurend onderzoek wordt uitgevoerd om de gezondheidseffecten van glyfosaat verder te begrijpen en regulerende instanties maatregelen nemen om de risico's te beheersen, roepen de zorgen over glyfosaat vragen op over het veilige gebruik ervan en benadrukken ze het belang van voorzorgsmaatregelen bij blootstelling aan deze chemische stof. Het is altijd raadzaam om producten die glyfosaat bevatten volgens de instructies te gebruiken en bewust te zijn van mogelijke blootstellingsbronnen.

Omgang met de bijen – Wat u moet weten!

Het is inderdaad van groot belang om de bijen te eren en te waarderen voor hun cruciale rol in de productie van Manuka Honing en vele andere voedingsmiddelen die afhankelijk zijn van bestuiving. Bijen spelen een onmisbare rol in de natuurlijke voedselproductie en ecosystemen, en hun arbeid draagt bij aan de biodiversiteit en de beschikbaarheid van gezonde voeding voor mens en dier.

Manuka Honing is slechts een voorbeeld van hoe bijen bijdragen aan de menselijke gezondheid en het welzijn. Hun harde werk bij het verzamelen van nectar en stuifmeel, evenals hun bestuivingsdiensten, zijn van onschatbare waarde voor de landbouw en de natuurlijke wereld.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de uitdagingen waarmee bijenpopulaties wereldwijd worden geconfronteerd, waaronder factoren zoals pesticiden & habitatverlies. Het ondersteunen van bijenvriendelijke praktijken en het behoud van hun natuurlijke habitats zijn cruciaal om bijenpopulaties te beschermen en te behouden.

Het eren van bijen en hun rol in het creëren van voedzame en heilzame producten zoals Manuka Honing is niet alleen een kwestie van respect voor de natuur, maar ook van het begrijpen van de delicate balans die nodig is om de gezondheid van onze planeet te handhaven.

Bij MNZ's toewijding aan bijenbescherming en -gezondheid horen de volgende belangrijke stappen:

Deskundige Imkers en Inspecteurs:
Als onderdeel van ons "BeeProtective"-programma hebben we gespecialiseerde bijentelers en seizoensgebonden bijenteeltinspecteurs op het Noordereiland en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Zij zorgen voor de gezondheid en het welzijn van onze bijen.

Plaatsing van Bijenkasten:
We beheren meer dan 5600+ bijenkasten, variërend van grote operaties tot afgelegen gebieden met bijenkorven. Deze bijenkasten worden zorgvuldig geplaatst in landelijke en geïsoleerde gebieden met veel Manuka-bomen.

Gezondheidsinspecties:
Ons bijenbeschermings- en gezondheidsprogramma omvat regelmatige inspecties van bijenkasten en bijenkolonies. We controleren op mogelijke plagen zoals Varroa en Tropilaelaps mijten, ziekteverwekkers zoals de schimmel Nosema, en andere virussen.

Voeding van Bijen:
Onze bijen worden uitsluitend gevoed met hun eigen honingvoorraad die ze tijdens het seizoen in hun bijenkasten hebben opgebouwd. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden, zoals zeer strenge winters, voorzien we aanvullende voeding.

Kwaliteitscontrole:
We voeren een strikte kwaliteitscontrole uit op onze Manuka honing. Dit omvat tests op microbiologische elementen, toxines, pesticiden, suikers, pollen, vochtgehalte, smaak, kleur en enzymactiviteit om ervoor te zorgen dat onze honing van de hoogste kwaliteit en puurheid is.

Overheidsregulering:
We voldoen aan de regelgeving van overheidsinstanties zoals het Nieuw-Zeelandse Ministerie voor Primaire Industrieën (MPI) en de New Zealand Environment Protection Authority (EPA) om de gezondheid van bijen en de kwaliteit van onze honing te waarborgen. Dit omvat regels voor het gebruik van insecticiden en neonicotinoïden.

Plaatsing van Bijenkasten:
We zorgen ervoor dat onze bijenkasten ver weg worden geplaatst van zendmasten en andere bronnen van frequentie-emissie om de impact op de bijen te minimaliseren.

Productie en Verpakking:
Onze Manuka honing wordt geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland, en we gebruiken BPA-vrije verpakkingen.
Dit alles is bedoeld om ervoor te zorgen dat onze rauwe, monoflorale Manuka honing en honingproducten van de hoogste zuiverheid en kwaliteit zijn, terwijl we tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van onze kostbare bijen beschermen.

Straling

De groeiende verstedelijking en het gebruik van draadloze technologieën zorgen voor meer elektromagnetische straling in stedelijke gebieden, wat een mogelijke zorg is voor bijen en andere vliegende insecten. Een recent onderzoek gebruikte honingbijen als model om de effecten van langdurige blootstelling aan bepaalde RF-EMF-frequenties te onderzoeken, met name 2,4 en 5,8 GHz. De resultaten toonden aan dat deze blootstelling het vermogen van bijen om naar hun korf terug te keren beïnvloedde, maar geen effect had op de ontwikkeling van het broedsel of de levensduur van volwassen bijen. Het volledige onderzoek is beschikbaar hier (https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2023.165211).

Het is van essentieel belang te weten dat voor een bewustwording het belangrijk is dat mensen realiseren dat de bijen de meest cruciale rol spelen.

De inspanningen van MNZ om hun bijen te beschermen tegen draadloze frequenties weerspiegelen hun diepe betrokkenheid bij het welzijn van bijen. Ze begrijpen dat bijen een optimale en ongestoorde omgeving nodig hebben om efficiënt te foerageren, pollen te verzamelen en veilig terug te keren naar hun nesten. MNZ vermijdt actief de nabijheid van draadloze zendmasten en bronnen om de bijen te beschermen tegen mogelijke langetermijneffecten. Deze proactieve benadering van bijenteeltpraktijken benadrukt de toewijding van MNZ aan het welzijn van hun bijenkolonies. Ze streven ernaar om een omgeving te creëren die de bijen ondersteunt bij hun bestuivingsinspanningen en algehele vitaliteit, en ze nemen preventieve maatregelen om de natuurlijke instincten en gedragingen van hun bijen te behouden. In een tijdperk waarin draadloze technologieën een integraal onderdeel van ons dagelijks leven zijn, is de inzet van MNZ om de blootstelling aan draadloze frequenties te minimaliseren een voorbeeld van hun toewijding aan de gezondheid van bijen. Hun prioriteit is het bieden van een optimale en veilige omgeving voor hun bijen, terwijl ze zich bewust zijn van de mogelijke impact van moderne technologieën op het delicate evenwicht van ecosystemen en de belangrijke rol van bestuivers. MNZ's toewijding aan bijen gaat verder dan het plaatsen van bijenkorven; het omvat een uitgebreid bijenbeschermings- en gezondheidsprogramma, strikte kwaliteitscontroleprocessen en naleving van overheidsvoorschriften. Door de bescherming van hun bijen tegen draadloze frequenties tot een prioriteit te maken, zet MNZ een voorbeeld voor andere bijenteeltorganisaties en speelt het een belangrijke rol in het behoud van bijengezondheid en duurzaamheid in onze natuurlijke omgeving.

Voorbeeld van een test certificaat van manuka honing van MNZ

Met zoveel verschillende merken en soorten manuka honing kan het lastig zijn om te weten welke Manuka Honing goed is en welke niet. Als producent van manuka honing vinden wij het moeilijk om te zien dat er veel gefraudeerd wordt waardoor mensen het vertrouwen verliezen in het product manuka honing en de gezondheidsvoordelen ervan. Dat is ook de reden dat wij u willen voorlichten over waar u op moet letten voordat u manuka honing koopt.

Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
webshop keurmerk logo
© Copyright Manuka New Zealand B.V. 2018 - 2024 - Alle rechten voorbehouden. 
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram